domenica 12 giugno 2016
Bavarese Czekoladowy Tris
›
Deser bavarese z trzech rodzaji czekolady to jeden z najsłynniejszych przepisów znanego włoskiego cukiernika Luca Montersino. Jako,że chciał...
3 commenti:
sabato 4 giugno 2016
Biscuit glace karmelowy
›
Biscuit glace to trzeci rodzaj semifreddo, o których pisałam w dwóch wcześniejszych postach ( tutaj i tutaj ) . Mimo "majestetycz...
domenica 29 maggio 2016
Semifreddo czarna porzeczka z lejącym alkoholowym środkiem
›
Jak pisałam we wcześniejszym poście, kontynuuje moje eksperymenty w kuchni. Na drugi ogień poszło semifreddo all'italiana. Nie dałam...
4 commenti:
Parfait pistacjowo-migdałowy
›
Niedziela to dla mnie taki dzień, kiedy tak naprawdę mogę oddać się moim pasjom - fotografowaniu i eksperymentowaniu w kuchni. W tygodniu w...
1 commento:
sabato 28 maggio 2016
Flan parisien
›
Jeśli lubicie proste ciasta i do tego z dużą ilością kremu typu budyniowego, przypominające w smaku kremówkę to flan paryski jest czym...
1 commento:
mercoledì 25 maggio 2016
Tarte Tropezienne
›
Tarte Tropezienne to francuskie brioszki niegdyś sławne w Saint Tropez, dziś znane na całym świecie. Czemu zawdzięczają swą sławę? Zeby się ...
2 commenti:
lunedì 23 maggio 2016
Sernik na zimno z wanilią i białą czekoladą
›
U nas sezon truskawkowy w pełni, pogoda też dopisuje, także skusiłam się na sernik na zimno. Lekki, aromatyczny i piękny. Zapraszam na przep...
›
Home page
Visualizza versione web